TRAGEDIJA

Uhapšen 22-godišnjak iz Sarajeva koji je autom ubio komšiju

E. Trako

Avaz.ba

17.8.2018

Treća policijska uprava danas je u 16.30 sati obaviještena da je u ulici Milinkladska, općina Novo Sarajevo, došlo do svađe između Suada Bašalića i Azema Ćesira. Na lice mjesta odmah su upućeni policijski službenici, gdje su zatekli zatekli i ZHMP. Ipak, ljekari su mogli samo konstatirati smrt Ćesira, rođenog 1975. godine.

U prvoprikupljenim obavještenjima, utvrđene su činjenice na osnovu kojih postoje osnovi sumnje da je Enes Bašalić, vozilom Renault Clio, u namjeri da ga povrijedi, udario Ćesira, koji je od zadobivenih povreda na licu mjesta preminuo.

Istog dana u 20.45, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su Enesa Bašalića, rođenog 1996. godine, a njegov otac Suad Bašalić, rođen 1968. godine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje.

O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je zajedno sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, sudskim vještacima medicinske, saobraćajne i mašinske struke, izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.