ŠOKANTNO

Britanska studentica pretučena u Splitu: Razbili su mi glavu metalnom šipkom

Laura Denmar

Avaz.ba

20.8.2018

Laura Denmar, 26-godišnja britanska studentica, ispričala je za "Daily Mail" kako su ona i njen momak prošli mjesec brutalno napadnuti na odmoru u Hrvatskoj, te su završili u Hitnoj.

- Sad smo uredu, kad smo se vratili u Veliku Britaniju, ali bilo je strašno iskustvo. Bilo je očito da je cijelo poslovanje hostela ilegalno i sretni smo što smo mogli izaći odatle. Želimo upozoriti ostale na ovo što nam se dogodilo - priča Laura.

Studentica dramaturgije, koja se školuje na "London’s Royal Central School of Speech and Drama", otputovala je prošli mjesec na odmor u Hrvatsku.

Ona i njen dečko Džeremi Lafond (Jeremy Lafond) rezervirali su hostel u centru grada koji naplaćuje noćenje 60 funti. Cijena je bila tolika jer je bio vrhunac turističke sezone. Međutim, kaže Laura, kad su stigli u centar grada, poslali su ih u predgrađe.

- Rekli su nam da moramo pokupiti ključeve od drugog hostela i onda se vratiti natrag u naš. Kad smo stigli, shvatili smo da nešto nije uredu. Tu je bilo 30 kreveta i jedno kupatilo. Niko nije radio tu. Nismo imali gdje, a već smo platili pa smo odlučili ostati - priča Laura.

- Posljednji dan našeg boravka čistačica je došla ranije i rekla nam da moramo otići odmah ili da platimo dodatno. Rekla sam joj da to nije razumno i odbila dati još novca pa nam je zaprijetila da će pozvati policiju. Znala sam da je to ilegalno pa sam joj rekla da slobodno nazove policiju. Umjesto toga, nazvala je čovjeka za kojeg mislim da je vlasnik. Odlučili smo da ćemo otići odatle što prije, ali ona je zaključala vrata pa nismo mogli nigdje dok taj čovjek nije došao. Kad je došao, on i još jedan tip zabili su Džeremija u zid, a žena me počela tući metalnom šipkom. Bilo je užasno - priča Laura.

Laura Denmar dobila je veliku posjekotinu na glavi, koju su joj šili slomljenu ruku i modrice po rukama i tijelu.

Obratila se hrvatskoj policiji, u kontaktu je s britanskim konzulatom i požalila se internet-stranici preko koje je iznajmila smještaj, prenosi portal "Index.hr".

Na svom Instagramu objavila je fotografiju iz Splita.

- Split. Prije nego su mi razbili glavu - napisala je. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.