POTVRĐENO

Određen jednomjesečni pritvor Suadu i Enesu Bašaliću, osumnjičenim za ubistvo Azema Ćesira

Policija je utvrdila da je Enes Bašalić automobilom udario Ćesira, a Suad je, nezvanično, tada povrijeđenog Ćesira udario lopatom

M. Kadrić

Avaz.ba

20.8.2018

Kantonalni sud u Sarajevu je, na prijedlog Tužilaštva KS, odredio jednomjesečni pritvor Suadu i Enesu Bašaliću, koji su osumnjičeni da su učestvovali u ubistvu Azema Ćesira u naselju Hrasno Brdo u Sarajevu.

Kako je potvrdila za naš portal portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić, pritvor je određen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti da bi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Podsjećamo, u petak u poslijepodnevnim satima došlo je do svađe između Suada i Enesa Bašalića i Azema Ćesira u ulici Milinkladska, općina Novo Sarajevo, a koja je privukla pažnju te je zbog toga obaviještena Treća policijska uprava. Kada su pripadnici MUP-a KS došli na mjesto događaja, zatekli su službenike Hitne pomoći, među kojima je bio ljekar koji je konstatirao Ćesirovu smrt.

Policija je utvrdila da je Enes Bašalić automobilom udario Ćesira, a Suad je, nezvanično, tada povrijeđenog Ćesira udario lopatom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.