TRAGIČNO

Kriminalac u Srbiji silovao 58-godišnjakinju pa je zaprosio

Beogradsko tužilaštvo pokrenulo istragu

Arhiv

novosti.rs

20.8.2018

Protiv Miroslava P. (49) beogradsko Više javno tužilaštvo pokrenulo je istragu zbog sumnje da je uz prijetnje smrću silovao S. Đ. (58), a zatim nesretnu ženu - zaprosio! Njemu je određen pritvor do 30 dana, a prema informacijama koje smo dobili, u narednim danima zakazano je saslušanje oštećene i svjedoka, a vjerovatno će se naložiti i neuropsihijatrijsko vještačenje osumnjičenog, nakon čega će Tužilaštvo donijeti odluku o eventualnom podizanju optužnice.

Miroslav, inače višestruki povratnik, samo mjesec dana prije kritičnog događaja je izašao iz požarevačkog zatvora "Zabela", gde je robijao zbog seksualnog zlostavljanja. Kod nesretne žene poslao ga je njen sin, sa kojim se zbližio u zatvoru, pošto ga je ovaj zamolio da ide kod njegove majke kako bi od nje uzeo novac i donio mu u zatvor. Sin je majci, kako se tvrdi, čak i najavio da će doći njegov cimer i da mu da pare, govoreći joj da je on "osoba od povjerenja".

Kad je Miroslav, kako se tvrdi došao kod S. Đ, zamolio ju je da kod nje prespava, dok ne bude našao smještaj, na šta je ona pristala. Sutradan je otišao, ali se nešto kasnije vratio pod istim izgovorom. Žena je, ne sluteći ništa, rekla da nije problem da tu bude još jednu noć. Pošto su ujutru popili kafu, prema navodima iz istrage, osumnjičeni je S. Đ. prišao s leđa, stavio joj ruku preko usta i prijeteći da će je ubiti odvukao u sobu, gdje ju je nekoliko puta silovao.

Nesretna žena nije uspjela da se odbrani, da bi zatim uslijedio još jedan šok, kad joj je Miroslav rekao da je "ona žena njegovog života" i pitao je da se uda za njega. Nakon toga je otišao, govoreći joj da će ponovo doći, što je S. Đ. iskoristila da ga prijavi policiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.