NEMILE SCENE

Sindikat osuđuje napad na ekipe BHRT-a u Konjicu

Avaz.ba

21.8.2018

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u najoštrije osuđuje sinoćnji vandalski čin napada na njihove kolege u Konjicu.

- Nažalost, ovo nije prvi put da ekipe BHRT-a budu napadnute, a to je naročito izraženo kada ekipe BHRT-a rade prijenose sportskih dešavanja u našoj zemlji. Zbog toga tražimo od svih odgovornih da zaštite radnike BHRT-a u obavljanju njihovih zadataka, a od organa gonjenja da vandale privedu pravdi - saopćeno je iz  Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Podsjetimo, nepoznata grupa napadača sinoć je u Konjicu napala ekipu BHRT-a koja se vraćala iz Širokog Brijega sa utakmice fudbalske Premijer lige Široki Brijeg – Sloboda. U ovom incidentu povrijeđen je vozač, a na kombiju TV ekipe je pričinjena materijalna šteta.

- Noćas oko 23.50 u ulici Kolonija u Konjicu grupa od petnestak maskiranih mladića, odjevenih u crvene majice s povezima preko glave, napala je ekipu BHRT-a. U incidentu je povrijeđen vozač, a na kombiju su polomljena stakla i pričinjena je znatna materijalna šteta. Vozač je uspio pobjeći u prostorije PS Konjic - izjavio je Ljudevit Marić, portaprol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Ekipa BHRT-a je napad prijavila Policijskoj upravi (PU) Konjic, čiji su službenici napravili uviđaj i trenutno rade na otkrivanju počinilaca ovog incidenta, saopćeno je iz MUP-a HNK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.