NOVI SAD

Majka 15-godišnjaka koji se objesio u stanu u Srbiji: Vjerujem da se moj sin nije htio ubiti, bio je veseo, dobar...

Planirao da poslije srednje škole ode u Ameriku

Izabela Mugoša sa sinom Robertom

Novosti.rs

21.8.2018

Moj sin nikada nije bio problematičan. Naprotiv, bio je veseo, dobar dječak, posvećen sportu. To što je učinio, mislim da je bilo neka vrsta eksperimenta, a kakvog, još ne znam. Valjda je htio provjeriti koliko je izdržljiv... Sigurna sam da nije mislio da će se to na takav način završiti.  

Shrvana bolom zbog iznenadnog gubitka petnaestogodišnjeg Roberta, ovo nam je u suzama ispričala Izabela Mugoša, majka pokojnog dječaka. Mladog i uspješnog košarkaša, zatekla je mrtvog u porodičnom stanu u Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, u ponedjeljak u kasnim popodnevnim satima.

Maloljetnik je najvjerovatnije izvršio samoubistvo vješanjem o cijev radijatora u dnevnoj sobi, a u stanu nisu otkriveni tragovi koji bi ukazivali da se tu dogodio neki sukob.

- Razgovarali smo pola sata prije toga preko telefona, i zamolila sam ga da me sačeka kod kuće jer mi je rekao da hoće ići na još jedan trening - govori uplakana majka o onome što se dešavalo prije tragedije.

Petnaestogodišnjak se uspješno bavio sportom, trenirao je košarku, a za desetak dana je trebao poći u gimnaziju "Isidora Sekulić", koju je upisao poslije svršene novosadske osnovne škole ''Petofi Šandor".

- Govorio je da će u gimnaziji morati mnogo učiti i da zbog toga sada želi treninge pojačati još jednim - govori majka o sinovljevim planovima.

- To što se sada pojavljuje u pojedinim medijima da je koristio marihuanu, i da su to rekle dvije njegove drugarice, od kojih mu je jedna od njih simpatija, ubijeđena sam da nije tačno. Sa sinom sam o svemu uvijek imala otvorene razgovore, pa i o tome.

U to su ubijeđeni i Robertovi drugovi iz osnovne škole, koji su se u utorak okupili ispred zgrade. Kažu da je Robert bio posvećen sportu, i sve je podredio košarci.

- Prošle sedmice na košarkaškom turniru, ovdje u Novom Sadu je osvojio nagradu, proglašen je najboljim centrom - kaže dječakov drug sa kojim se družio još od vrtića. 

- Planirao je da poslije srednje škole ode u Ameriku, i da jednog dana, na parketu između dva koša, nastupa za neki NBA klub.

Po onome što su Robertovi prijatelji primijetili prethodnih dana, petnaestogodišnjak je bio pomalo depresivan, a to su, kako vele, protumačili na osnovu nekih tužnih pjesama koje je "kačio" na društvene mreže.

- Vjerovatno je, kada je bio sam, bio takav. Kada je bio u društvu i na košarkaškom terenu, na njemu se ništa nije moglo primijetiti - kaže jedan od drugova. 

- Nikada nije bio nasilan, i sve je uvijek rješavao riječima. Otvoreno smo često razgovarali, a jednom mi je rekao da mu je teško što odrasta bez oca koji ih je napustio. Kasnije o tome više nikada nismo razgovarali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.