MODRIČA U okviru predmeta kodnog naziva “Jasen”

SIPA otkrila veću količinu naoružanja i vojne opreme, uhapšena jedna osoba

Policijki službenici SIPA-e izvršili su pretres jedne lokacije

Avaz.ba
23.08.2018 17:34

Foto: SIPA

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jutros su u okviru predmeta kodnog naziva “Jasen”, na području Modriče otkrili i privremeno oduzeli veću količinu naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Postupajući po naredbama Osnovnog suda u Modriči i Okružnog javnog tužilaštva Doboj, policijki službenici SIPA-e izvršili su pretres jedne lokacije na području Modriče. Tokom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 12 ručnih bombi, dvije minobacačke granate 60mm, puškomitraljez M72, poluautomatska puška, dvije lovače puške bez odobrenja, 477 komada municije kalibra 7,62mm, 94 komada pištoljske municije, 37 komada lovačke municije (patroni), vojna oprema (okviri za municiju, ambalaža i drugo) i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.  

Jedna osoba je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 361. KZ RS “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materijala”. Osoba je privedena je u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predana na dalje postupanje nadležnom tužilaštvu.

Navedene aktivnosti realizovane su uz podršku policijskih službenika MUP-a Republike Srpske. 

NA VRH