SARAJEVO

Merzija Delalić negirala krivicu za ubistvo supruga

Privođenje Merzije Delalić u Tužilaštvo KS

B. CERIĆ

26.8.2018

Merzija Delalić negirala je krivicu za ubistvo supruga Seada 17. aprila u porodičnoj kući u sarajevskom naselju Soukbunar, potvrdio nam je njen branilac advokat Izet Baždarević.

On je dodao da je predmet proslijeđen sutkinji Kantonalnog suda u Sarajevu Elviri Begović koja je početak suđenja zakazala za 18. septembar.


Kuća u kojoj se zločin dogodio

Došao pijan

Ubistvo se dogodilo nešto poslije ponoći 17. aprila , nakon svađe u kuhinji. Merzija je policiji ispričala da je njen suprug došao kući pijan i da je zateturao prema njoj u momentu kada je u ruci držala kuhinjski koji je uzela sa sudopera.

Prema njenim riječima tada je rekla „Ja ću sebe ili tebe!" Pritom je oštricu noža najprije okrenula prema sebi, a zatim prema suprugu. Ispričala je da je u sljedećem trenutku samo osjetila težinu na nožu pa se, misleći da se Sead udario, odmakla unazad i nož bacila u sudoper.

Jako zamahnula

Ipak u optužnici se ne navodi da je Sead pao na nož, već da je Merzija desnom rukom jako zamahnula i nožem zadala suprugu smrtonosnu povredu na gornjem lijevom dijelu grudnog koša. Sead je istog dana preminuo u Odjeljenju za urgentnu medicinu JU Opća bolnica „Prim. Dr. Abdulah Nakaš“.

 Izjava optužene

- Nisam stvarno imala namjeru da ga ubijem. Pa davala sam mu i vještačko disanje. Bio je veoma pijan, ne znam je li se okliznuo ili pao... Nisam ga vukla na hodnik da ga brat vidi, nego da mu pomognem- kazala je Merzija Delalić na sjednici za određivanje pritvora u kojem se još uvijek nalazi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.