BIJELJINA

Detalji stravičnog sudara na Pavlovića putu: Milan Perić i Dragiša Stanojević poginuli na motociklu

Nesreća se dogodila u 17.15 sati, kad je došlo do kontakta između Peugeota, kojim je upravljala V. K. (34), i motocikla na kojem su bili nesretni mladići

Policija obavila uviđaj na mjestu nesreće. (Foto: G. Bobić)

Lj. LjUBOJEVIĆ

30.8.2018

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Bijeljina – Pavlovića most, kod skretanja za naselje Novi Dvorovi, na motociklu Suzuki poginuli su Milan Perić (20) i Dragiša Stanojević (21), obojica iz semberskog sela Ljeljenča.

Ostale kacige

Nesreća se dogodila u 17.15 sati, kad je došlo do kontakta između automobila Peugeot, kojim je upravljala V. K. (34), i motocikla na kojem su bili nesretni mladići. Ekipa Hitne pomoći koja je izašla na lice mjesta, mogla je samo da konstatira njihovu smrt.



Motocikl završio u travi

Na mjestu pogibije dvojice mladića vidjeli su se kaciga i rasuti dijelovi plastike koja je otpadala sa motocikla te s automobila od siline udara. Jedan mladić rekao nam je, sa suzama u očima, da je s nesretnim Milanom išao u Tehničku školu i da su bili dobri drugari.

Prekrili tijela

Čuli su se i glasni jecaji rođaka koji su pristizali na mjesto nesreće. U tom trenutku stigao je i otac jednog od poginulih mladića, koga su policajci teškom mukom savladavali, ne dozvolivši mu da priđe tijelima poginulih mladića. Čovjek u šoku, samo je ponavljao kako će supruzi saopćiti crnu vijest.

Nezvanično smo saznali da su se i motocikl sa mladićima i Peugeot kretali iz pravca Bijeljine u pravcu Pavlovića mosta. Motocikl je odbačen u travu, gdje su se nalazila i tijela nesretnih mladića, koje su policajci prekrili plahtama.



Peugeot s kojim su se sudarili nastradali

Četvrta nesreća

Mještani naselja Novi Dvorovi kažu da je na ovom dijelu puta ovo već četvrta saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom. Oni kažu da je saobraćajnica neoosigurana za vozače koji izlaze iz ovog naselja ili se uključuju na magistralni put Bijeljina – Pavlovića most.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.