share whatsapp twitter facebook
×

SARAJEVO Nastavljeno suđenje za ubistvo Fazlije Hrustića na Ilidži

Safet Ramić: Robert je prijetio da će mi odsjeći glavu Svjedok je rekao da se drugooptužena Emina Hal bavila prostitucijom te da su njene usluge koristili njegovi rođaci i prijatelji

U Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je nastavljeno suđenje Robertu Bačiću (63), moleru iz Šibenika, i Emini Hal (Hall), zvanoj Mina, medicinskoj sestri iz Bijeljine, koji se sumnjiče da su 17. novembra prošle godine svirepo ubili i opljačkali Fazliju Hrustića (77) iz Sarajeva u njegovoj kući na Ilidži.

Ostavljao ključ

Iskaz je dao Safet Ramić, svjedok Tužilaštva, koji je kazao da poznaje Fazliju, kao i optužene. Ramić je ispričao da je Fazlija bio u dobrim odnosima s Bačićem i Hal, kojima je izdao sobu te da je imao povjerenje u njih s obzirom na to da im je znao ostaviti ključ svoje sobe kad je išao u Vlasenicu.

Svjedok je rekao da je prije ubistva imao incident s Bačićem, koji mu je prijetio.

- Kazao mi je da će mi, ukoliko pogledam Minu (Emina Hal, op. a.), odsjeći glavu. Tada sam ih često viđao zajedno, ali mi nije poznato u kakvim su bili odnosima – kaže svjedok.

Ramić je tokom svjedočenja ispričao da se Hal bavila prostitucijom. Na pitanje Izeta Baždarevića, branioca Hal, odakle mu ta informacija, svjedok je rekao da su njene usluge koristili njegovi rođaci i prijatelji.

Jeli i pili

- Čuo sam i priče da se Fazlija oženio Hal. On sam je to pričao, ali ne znam je li to zaista bilo tako. Znam da su se dobro slagali, da su zajedno jeli i pili i da nisu imali problema – zaključio je Ramić.

Naredno ročište zakazano je za 7. septembar.

Niko nije sumnjao

Safet Ramić kazao je da je Fazliju posljednji put vidio pet dana prije ubistva, a Bačića i Hal dva dana ranije.

- Nisam ni sumnjao da se ovako nešto može dogoditi sve dok nisam vidio policiju ispred kuće Fazlije – rekao je Ramić.