ZENICA Žestoka pucnjava u naselju Jalija

Deni Stanišić ubio Amara Dorića u klasičnoj “sačekuši”

Dorić pokušao pobjeći, ali ga je metak pogodio u grudni koš, usljed čega je na mjestu preminuo

Piše: D. PAŠALIĆ

Ronioci tražili pištolj


U zeničkom naselju Jalija preksinoć je poslije ponoći u klasičnoj “sačekuši” isprade zgrade u kojoj živi, ubijen Amar Dorić (26).

Kako naš list saznaje, sačekao ga je Deni Stanišić, kojeg je Dorić primijetio i pokušao pobjeći, ali ga je on ipak uspio upucati. Metak je Dorića pogodio u grudni koš, usljed čega je na mjestu preminuo.

Pokazali spretnost

Ovaj incident uznemirio je brojne Zeničane, koji su čuli pucanj. Iako se radilo o kasnim satima i bez svjedoka, timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pokazali su spretnost i za rekordno kratko vrijeme pronašli su i uhapsili osumnjičenog.

Prema riječima Aldine Ahmić, portparola MUP-a ZDK, odmah nakon prijave o ovom incidentu na mjesto događaja upućene su brojne ekipe i timovi.

- Policijski timovi locirali su i uhapsili D. S., koji se sumnjiči da je počinio ubistvo deset minuta poslije ponoći u ulici Jalimanov put tako da je upotrebom vatrenog oružja nanio povrede A. D., koji je od posljedica povreda preminuo na licu mjesta – kaže Ahmić.

Uviđaj su obavili istražni timovi MUP-a ZDK, kojima je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva ZDK. Ronilački tim Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK jučer je u koritu rijeke Bosne, kod pješačkog mosta na Kamberovića polju, tražio pištolj koji je Stanišić koristio u izvršenju ubistva.

  • Privođenje Stanišića u Tužilaštvo ZDK

    Privođenje Stanišića u Tužilaštvo ZDK


Poznati policiji

Uhapšeni Stanišić sproveden je u službene prostorije zeničke policije, odakle je, nakon kriminalističke obrade, predat u nadležnost Tužilaštva ZDK. Kako saznajemo, ubijeni Dorić i uhapšeni Stanišić odranije su poznati zeničkoj policiji, a još nije poznat motiv zbog kojeg je Stanišić ubio Dorića.

  • Dorić: Mučki ubijen

    Dorić: Mučki ubijen


Naložena obdukcija

Prema nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva ZDK, Dorićevo tijelo prevezeno je u Odjel prosekture Kantonalne bolnice Zenica, gdje će se obaviti obdukcija kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojima je nastupila smrt.

NA VRH