ZLOČINI Tužilac uputio prijedlog

Tužilaštvo ZDK traži pritvor za muškarca osumnjičenog za ubistvo u Zenici

Avaz.ba

Foto: Arhiv


Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona uputilo je jučer sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog S. D. iz Zenice.

Postupajući tužilac je zahtjev za određivanje pritvora uputio zbog postojanja osnovane sumnje da je S. D. počinio u stjrcaju krivična djela ubistvo te nabavljanje, držanje i nošenje oružja i municije.

- Tužilac je zatražio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bijega osumnjičenog te zbog činjenice da se radi o krivičnom djelu ubistva za koje se može izreći kazna zatvora najmanje 10 godina, a isto je počinjeno u centru grada, što je dovelo do uznemiravanja javnosti. Puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - ističu iz Tužilaštva ZDK.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora S. D., koji se sumnjiči da je jučer, desetak minuta iza ponoći, pred zgradom u naselju Odmut ubio svog vršnjaka D. A. (rođen 1992. godine), odlučit će sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici.

NA VRH

Podijeli članak na