ZENICA Istražitelji došli do šokantnih informacija o ubistvu u naselju Jalija

Dorića u smrt pozvala njegova prijateljica?

Piše: D. PAŠALIĆ

Deni Stanišić: Tvrdio da je htio samo zastrašiti ubijenog


Zenica je još u šoku nakon ubistva 26-godišnjeg Amara Dorića, kojeg je u klasičnoj “sačekuši” ispred zgrade u kojoj živi u naselju Jalija, ubio Deni Stanišić (26).

Bio u stanu

Kako “Dnevni avaz” saznaje, Dorić je kobne večeri bio u svom stanu. Ispred zgrade ga je čekao Stanišić. Istražitelji su došli do novih šokantnih informacija o zločinu. Budući da se Dorić nije pojavljivao, Stanišić je, navodno, zamolio njihovu zajedničku prijateljicu da ga nazove na mobitel i pozove da izađe ispred zgrade.

Budući da nije mogla ni slutiti šta Stanišić namjerava, ona je to i učinila. Nakon što se Dorić pojavio ispred zgrade, Stanišić mu je prišao i izvadio skraćenu pušku.

Kad je shvatio šta mu se sprema, Dorić je počeo trčati prema zgradi. Samo su mu dva koraka nedostajala da pobjegne Stanišiću i uđe u ulaz zgrade. On ga je, međutim, uspio sustići i upucati.

Kako saznajemo, čim se začuo pucanj, ispred zgrade se pojavila i Dorićeva majka, na čijim je rukama Dorić i izdahnuo.

Iako je istražiteljima Stanišić tvrdio da je htio samo zastrašiti Dorića, jer ga je on, navodno, maltretirao i pretukao, porodica, kako saznajemo od prijatelja ubijenog Zeničanina, odbacuje ove tvrdnje.

Da li se radi o međusobnim neraščišćenim računima s obzirom na to da su obojica odranije poznata policiji i šta je stvarni motiv zbog kojeg je Stanišić odlučio pucati na Dorića, otkrit će opsežna istraga, koja je u toku.

  • Puška još nije pronađena

    Puška još nije pronađena


Određen pritvor

Puška za kojom su prethodnih dana tragali ronioci, još nije pronađena.

Kako je naš list već pisao, Kantonalni sud u Zenici, na prijedlog Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenom Stanišiću. Na teret mu se stavljaju krivična djela ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja te mu prijeti kazna zatvora u trajanju od 10 godina.

  • Nastradali Amar Dorić

    Nastradali Amar Dorić


Klanjana dženaza

Nakon obdukcije, koja je obavljena na Odjelu za prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, jučer je poslije ikindija-namaza klanjana dženaza i obavljen ukop ubijenom Amaru Doriću.

Porodica i brojni prijatelji oprostili su se posljednji put od nesretnog Dorića, koji je, inače, radio u Sloveniji. U rodnu Zenicu došao je dan prije ubistva, ne sluteći šta mu se sprema.

NA VRH