PROBLEMI Pronađeno i hladno oružje

Obračun migranata u Bihaću: Jedan zadobio sedam uboda nožem, drugi uhapšen

Na raskrsnici ulica Bihaćkih branilaca i Kasima Ćehajića

Avaz.ba
04.09.2018 10:00

Foto: Ilustracija

U Bihaću je kasno sinoć došlo do fizičkog obračuna migranata u kojem je jedan zadobio povrede. 

Kako su naveli iz MUP-a USK, do fizičkog obračuna između migranata došlo je na raskrsnici ulica Bihaćkih branilaca i Kasima Ćehajića.

- Izlaskom na lice mjesta policijski službenici zatekli su jednu NN osobu -  migranta, koja je imala vidne povrede, dok je u neposrednoj blizini zatečena također NN osoba - migrant, koji je, prema izjavi svjedoka, istom nanio povrede upotrebom hladnog oružja – noža. Povrijeđenoj osobi ukazana je ljekarska pomoć te je prevezena do Kantonalne bolnice Bihać, gdje je zadržana na liječenju i gdje je konstatirano da ima sedam ubodnih rana u predjelu grudnog koša - navodi se u saopćenju MUP-a USK.

Uviđajne radnje obavili su istražitelji OKP PS Bihać, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva i koji su u odvodnom šahtu pronašli i izuzeli odbačeni nož za koji se pretpostavlja da je sredstvo izvršenja krivičnog djela.

Nad osumnjičenom osobom koja je o sebi dala podatke, da je A. S. rođen 1988. godine u Turskoj, zavedena je kriminalistička obrada, a istražitelji nastavljaju daljnji rad na dokumentiranju krivičnog djela. 

Tagovi

Bihać Migranti
NA VRH