CAZIN

Devetnaestogodišnji Nedžad Velagić predozirao se spidom?

Kobnog dana bio s dvojicom prijatelja te su, navodno, kupili spid za 10 KM

Kuća u kojoj je nađeno tijelo mladića (Foto. A. Družanović)

Piše: M. MUJADŽIĆ

5.9.2018

Devetnaestogodišnji Nedžad Velagić iz cazinskog naselja Gornja Koprivna predozirao se drogom. Tijelo nesretnog mladića pronašao je u subotu njegov amidža S. Velagić (45), koji je prijavio Policijskoj stanici Cazin da je u kući u izgradnji pronašao svog bratića koji nije davao znakove života.

Izgubio svijest 

Na mjesto događaja odmah su izašli policajci i ekipa Hitne službe Doma zdravlja Cazin, ali nesretnom Velagiću nije bilo spasa, pa je ljekar mogao samo konstatirati smrt mladića.


Nesretni Velagić

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona kazali su da se radi na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je nastupila smrt devetnaestogodišnjaka. Kako saznajemo, policija je saslušala nekoliko osoba. Prema nezvaničnim informacijama, Velagić se kobnog dana družio s dvojicom prijatelja te su, navodno, kupili spid za 10 KM. Nakon što se Velagić nadrogirao izgubio je svijest. Mladići su se uspaničili te su ga, u strahu, onesviješćenog ubacili u napuštenu kuću i pobjegli.

Bez povreda

Kantonalni tužilac rukovodio je uviđajem na licu mjesta koji su obavili pripadnici PS Cazin. Naložio je sva neophodna vještačenja i obdukciju tijela, koja je potvrdila da je smrt nastupila usljed intoksikacije uzrokovane uzimanjem droge, te da na tijelu Velagića nema tragova koji bi ukazivali da je nastupila nasilnim putem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.