AVAZ SAZNAJE

SIPA sumnjiči dvojicu Srbijanaca za ubistvo Adnana Salčina

Postojanje osnova sumnje o izvršenom krivičnom djelu ubistvo

M. Aš.- Dž. Bl.

6.9.2018

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su, u saradnji s policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, podnijeli izvještaj o postojanju osnova sumnje o izvršenom krivičnom djelu ubistvo Adnana Salčina protiv dvije osobe.

Inače, riječ je o sinu legendarnog sarajevskog heroja Ramiza Salčina, koji je ubijen 2. marta 2015. u sarajevskom naselju Mojmilo.

Ovaj slučaj već godinama tapka u mjestu i tek danas je podnesen izvještaj protiv dvije osobe koje se sumnjiče za njegovo ubistvo.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, izvještaj je podnesen protiv dvojice državljana Srbije. Jedan od osumnjičenih ima i bh. državljanstvo.

Adnan Salčin je brutalno likvidiran 2015., a ubica je ispalio najmanje dva hica iz pištolja, od kojih je jedan pogodio Adnana u ruku, a drugi mu prošao kroz prsa, u blizini pluća.

Na vozilu u kojem je ubijen Salčin nije bilo tragova razbijenog stakla, pa sve upućuje na to da je ubica prišao dok je vozilo stajalo na raskrsnici i kroz otvoren prozor ubio Salčina. Tada je ubica s pomagačima, navodno, pobjegao Golfom 3.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.