MOSTAR

Mladi policajac koji je ranjen nije životno ugrožen

Đenan Hubana (25), koji je pogođen u podlakticu, operiran i nije životno ugrožen

S lica mjesta jučer: Istražitelji obavili uviđaj. (Foto: M. Smajkić)

M. SMAJKIĆ

7.9.2018

Đenan Hubana, 25-godišnji mostarski policajac, teško je povrijeđen jučer dva sata poslije ponoći u južnom dijelu Mostara u naselju Dolina Sunca, nakon što su na njega i kolege iz vatrenog oružja pucali drski razbojnici. Napadači su htjeli ukrasti savremenu mašinu za miješanje betona koja košta 30.000 KM.

Dojava građana

Kako saznajemo, mladi policajac se nalazio u policijskoj patroli koja je intervenirala na dojavu građana da se u Dolini Sunca nalazi više sumnjivih osoba koje pokušavaju mašinu. Kada su policajci došli na lice mjesta, zatekli su četiri maskirane osobe u trenutku dok su ulazile u Audi. U namjeri da spriječe njihov bijeg, policajci su prepriječili put svojim službenim vozilom, nakon čega su razbojnici iz Audija zapucali prema njima.

Tom prilikom jedan hitac pogodio je motor policijskog automobila, a drugi, koji je prošao kroz šoferšajbnu, policajca koji se nalazio na zadnjem sjedištu. Razbojnici su, ipak, uspjeli pobjeći i za njima se tragalo do zaključenja našeg lista.

Prema prvim informacijama, policajac, koji je pogođen u podlakticu, odmah je prevezen u Kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić”, gdje je jučer operiran. Kako nam je potvrđeno iz mostarske bolnice, policajac nije životno ugrožen.


Posjeta policajcu u bolnici Južni logor

Povrijeđenog policajca jučer su u bolnici posjetili ninistar MUP-a HNK Slađan Bevanda, glavni tužilac Zdenko Kovač i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Snimci kamera

Uprkos činjenici da je nakon ranjavanja policajca na lice mjesta stiglo više policijskih patrola, koje su blokirale uži i širi dio terena te pokrenule opsežnu potragu, razbojnicima u trag nisu uspjeli ući. Od ranih jutarnjih sati policajci su češljali Dolinu Sunca i susjedna naselja, obavljali razgovore sa stanarima te pregledavali snimke s nadzornih kamera susjednih objekata.

Ponikao u Veležu

Đenan Hubana je prije svega sedam dana položio svečanu zakletvu i stupio na dužnost policajca. Hubana se bavi i nogometom, a ponikao je u mostarskom Veležu. Nastupao je i za Lokomotivu, Igman, Orašje, Blagaj, Turbinu. Trenutno brani boje Bjelopoljca, koji se takmiči u drugoj ligi FBiH.

Vještačenje automobila

Istragu, pod nadzorom Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), provode pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova HNK. Policijski automobil je prevezen u krug Policijske uprave Mostar, gdje će se obaviti vještačenja.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.