ODŽAK Neuspješna reanimacija punih 65 minuta

Hrvatski kikbokser u 16. godini preminuo nakon udarca ispod rebara tokom meča

U početku ništa nije upućivalo na to da bi moglo doći do tragedije

SBplus
09.09.2018 11:17

Foto: Ilustracija

Hrvatski kikbokser (16) preminuo je nakon meča u kojem je primio nezgodan udarac za vrijeme subotnjeg tradicionalnog borilačkog turnira Posavina Open Odžak 2018, održanog u sportskoj dvorani Srednje škole ''Pero Zečević'' u Odžaku, prenose mediji.

U početku ništa nije upućivalo na to da bi moglo doći do tragedije, ali se borac iz Slavonskog Broda onesvijestio nakon snažnog udarca.

Udarac ispod rebara primio je tokom borbe. Nakon toga je pao, ali je ubrzo ustao i nastavio meč. Po završetku meča krenuo je kroz hodnik, gdje se onesvijestio. Prisutni ljekar radio je odmah na licu mjesta masažu srca. Prebacili su ga u Dom zdravlja i tamo je navodno dobio adrenalinsku injekciju. Kažu kako je još bio živ kada su ga preuzeli na granici slavonskobrodski ljekari - za lokalni SBplus kazali su svjedoci iz odžačke sportske dvorane. 

Bosanskohercegovačka Hitna pomoć na graničnom prijelazu Slavonski Brod mladića je nešto prije 14.20 sati predala slavonskobrodskom medicinskom timu, koji ga je neuspješno reanimirao punih 65 minuta.

U 15.30 sati nesretni je 16-godišnjak, nažalost, izgubio životnu bitku, a više detalja o ovom tragičnom događaju bit će poznato nakon obdukcije.

NA VRH