TRAGEDIJA

U sudaru s Peugeotom poginuo motociklista Edin Tursić iz Modriče

Smrtno stradao vozač motocikla Kawasaki

Mjesto gdje se dogodila teška nesreća

Piše: O. MUJKIĆ

10.9.2018

Na magistralnom putu Tuzla - Orašje, u Špionici kod Srebrenika, u nedjelju oko 1.45 sati dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao vozač motocikla Kawasaki (M4-J-541) E. T. (52) iz Modriče. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o Edinu Tursiću.

Tragovi krvi

U blizini skretanja za pogon za obradu granita „Sanit granit“ motociklista se, pod još neutvrđenim okolnostima, direktno sudario s Peugeotom, za čijim je upravljačem bio E. S. (35) iz Ćehaja kod Srebrenika. Nakon sudara oba vozila su sletjela s kolovoza i završila na proširenju s lijeve strane puta, dok je motociklista pao na asfalt na samoj ivici kolovoza. Od siline udara motocikl je skoro potpuno uništen, a uništena je i prednja strana Peugeota, dok je vozač motocikla zadobio teške povrede, kojima je podlegao na mjestu nesreće.


Motocikl skoro potpuno uništen

Nakon poziva prolaznika, na lice mjesta izašla je ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Srebrenik, ali je dežurni ljekar, nažalost, samo mogao konstatirati smrt. Prizor na mjestu nesreće bio je stravičan, a o težini sudara svjedoče razbacani dijelovi oba vozila, ali i tragovi krvi na asfaltu i prednjoj strani Peugeota.

Uzeti uzorci 

Na lice mjesta izašli su i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik, koji su nakon završenog uviđaja oprali tragove s asfalta. Uviđaj su obavili pripadnici Odjela kriminalističke policije PS Srebrenik i dežurni kantonalni tužilac u Tuzli.


Od siline udara uništena prednja strana Peugeota

Po naređenju dežurnog tužioca obavit će se neophodna vještačenja na vozilima, a uzeti su i uzorci krvi oba vozača radi alkotestiranja. Tijelo stradalog motocikliste prevezeno je na Odjel patologije UKC-a Tuzla radi obdukcije. U vrijeme uviđaja više od dva sata saobraćaj na ovom magistralnom putu bio je potpuno obustavljen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.