KRIMINAL

U akciji "Regija" uhapšena petorica kradljivaca

Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, akcija je realizirana u petak, a uhapšeni su M. G. (29), Đ. T. (33), A. H. (22), Ž. P. (22) i A. P. (21), svi iz Banje Luke

PU Banja Luka: Rasvijetljene krađe

Avaz.ba

10.9.2018

Pripadnici policijskih uprava Banja Luka i Bosanska Gradiška uhapsili su pet osoba u akciji ''Regija'' zbog krađa i teških krađa. 

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Banja Luka, akcija je realizirana u petak, a uhapšeni su M. G. (29), Đ. T. (33), A. H. (22), Ž. P. (22) i A. P. (21), svi iz Banje Luke.

- U saradnji s Okružnim javnim tužilaštvom Banja Luka, poduzete su istražne radnje u okviru kojih su pronađeni predmeti koji potječu iz izvršenja krivičnih djela i oni će biti vraćeni vlasnicima. Ukupno je rasvijetljeno 16 krivičnih djela s područja PU Banja Luka i jedno s područja PU Bosanska Gradiška, a tim krivičnim djelima pričinjena je materijalna šteta od ukupno 9.000 KM - navodi se u saopćenju.

Nakon izvršene krim-obrade, uhapšeni su pušteni, a nakon kompletiranja predmeta slijedi podnošenje izvještaja Okružnim javnom tužilaštvu Banja Luka o počinjenim krivičnim djelima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.