ISTRAGA Novi detalji o likvidaciji u Banjoj Luci

Ubice Damira Ostojića Šijana ukrale Škodu Octaviju u Sarajevu

Policija pronašla Škodu u kojoj se nalazila izgorjela puška

O. MATAVULJ
11.09.2018 11:24

Ubijeni Ostojić sa suprugom

Automobil Škoda Octavia karavan, koja je najvjerovatnije korištena prilikom mafijaške likvidacije Damira Ostojića Šijana (42) i teškoga ranjavanja njegove supruge Sandre Jošić (40), ukradena je u Kantonu Sarajevu, potvrdio je direktor Policije RS Darko Ćulum.

Mafijaški obračun 

- Na tom slučaju se intenzivno radi i pronašli smo vozilo za koje se sumnja da su koristili izvršioci, a u njemu se nalazila i izgorjela puška. Za vozilo je utvrđeno da je prije mjesec i po ukradeno u Sarajevu - rekao je Ćulum.

On smatra da je ubistvo Šijana posljedica obračuna kriminalnih grupa u regionu, kakvim je ranije označena i većina drugih nerasvijetljenih ubistava u Republici Srpskoj kao što su ubistva Senada Kobilića, Siniše Miličevića Tigra, Nebojše Čubrilovića, Čede Đokića, Milana Vujičića, Jasmina Imširevića i druga koja do danas nisu rasvijetljena.

- Sve su to mafijaška ubistva s nekakvom pozadinom, koja su povezana s djelovanjem i ponašanjem tih lica. U našem okruženju, odnosno Srbiji i Crnoj Gori, od 2012. bilo je 129 mafijaških ubistava, od čega je samo osam rasvijetljeno - istakao je Ćulum.

Traže utočište

On smatra da se dio tih zločina na određeni način prebacuje na teritorij RS i BiH.

- Lica iz tih kriminalnih krugova dolaze ovdje da traže utočište. Imamo određenih informacija da se dio tih bezbjednosno interesantnih lica iz regiona nalazi na području RS i mi ih konstantno pratimo - rekao je Ćulum.

  • Policijski uviđaj na mjestu likvidacije
    Policijski uviđaj na mjestu likvidacije

Devet ubistava nerasvijetljeno

Iako je u Banjoj Luci u posljednje vrijeme zabilježen rast nasilnih krivičnih djela, Ćulum je ocijenio da je stanje sigurnosti zadovoljavajuće. Napomenuo je i da je od 161 ubistva, koliko je proteklih godina zabilježeno u RS, njih devet ostalo nerasvijetljeno.

NA VRH