DOBOJ Drama u blizini OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“

Kinez pretukao dječaka koji ga je pitao je li mu roba original

Otresao ga o asfalt i udarao mu glavom o kapiju, priča Dragan Prodić, otac 12-godišnjaka I. P.

O. MATAVULJ
12.09.2018 13:10

Pretučeni dječak I.P. zadržan u bolnici

Dvanaestogodišnji dječak I. P. iz Doboja teško je povrijeđen nakon što ga je brutalno pretukao vlasnik kineske prodavnice Lin Linsong u blizini OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ u Doboju.

Napad se dogodio u ponedjeljak u 18.30 sati u ulici Kralja Aleksandra, pri čemu je Kinez dječaka tresnuo o pod, da bi ga zatim podigao i glavom mu udarao o metalnu ogradu. U napadu je učestvovala i Linsongova supruga Chen Ksumei, koja je drugog dječaka udarila metlom.

Motiv napada

Otac pretučenog djeteta Dragan Prodić priča da se njegov sin iz škole vraćao kući u društvu s tri drugara kada je iz kineske prodavnice istrčao Linsong i obrušio se na njegovog sina.

- Uhvatio je dijete za ramena i dva puta ga otresao o asfalt. Zatim ga je podigao i njegovom glavom udarao o metalnu kapiju. Čak tri puta mu je glavom udario u kapiju. Dijete je zadobilo višestruke povrede. Od tog krvoločnog i divljačkog napada sin mi je izbezumljen, prestravljen i poslije toga je dva sata neprestano jecao - priča Prodić.

  • PU Doboj: Osumnjičeni Kinez saslušan
    PU Doboj: Osumnjičeni Kinez saslušan

Navodni motiv napada bilo je to što gotovo svi školarci, kada prolaze kraj prodavnice, dobacuju Kinezima i posprdno ih zapitkuju je li im roba original i slično. Prodić kaže da je, navodno, to i sada bio slučaj, ali je sve kulminiralo nad njegovim djetetom.

- Djeca ih valjda zadirkuju, ali je to sve verbalno i ništa ne može da opravda takav siledžijski napad. Taj Kinez je iz čista mira istrčao iz radnje i krenuo prema mom sinu, koji nije bježao, jer ništa nije skrivio - kaže Prodić.

Zabrinuti otac navodi da 12-godišnjak nije znao šta ga je snašlo.

- Drugari su pokušali da ga brane, ali je tu istrčala i Kineskinja i udarila jednog od njegovih drugova. Moj sin ima hematom na glavi, ogrebotine po vratu, kontuziju lakta, ruka mu je u longeti. Ostavljen je u bolnici na posmatranju jer mu se vid dupla. Ljekari sumnjaju na neurološki problem i plaše se unutrašnjih povreda glave - kaže Prodić.

Burna reakcija

On kaže da su iz ruku Kineza njegovog sina otele žene koje su sjedile u obližnjem kafiću. Očevici su prijavili slučaj i Protić kaže da je patrola stigla za tri minute.

- Policija je brzo reagirala. Prva reakcija im je bila vrhunska i maksimalno profesionalna. Kao svaki roditelj, na prvu sam burno reagirao, ali sam poslušao savjete policajaca i iskoristit ću sve pravne mogućnosti da se taj čovjek što strožije sankcioniše! Takvim siledžijama nije mjesto kraj škole - ističe Prodić.

Napad su snimile nadzorne kamere s kineske prodavnice i policija je taj snimak izuzela.

Napadač saslušan

U PU Doboj navode da su reagirali na osnovu anonimne prijave i utvrdili da je muškarac tukao dijete. Međutim, Li Linsong nije uhapšen, ali je saslušan u policiji zajedno s nekoliko svjedoka.

- Identificirani su svi učesnici događaja u kome je maloljetnik zadobio povrede. Nakon utvrđivanja stepena povreda tužilac će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela, a protiv osumnjičenih će biti dostavljen izvještaj - rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

--

NA VRH