SVAĐA Pripadnici MUP-a Posavskog kantona rade na slučaju

Orašje: Pred kćerkom nožem ubola supruga u ruku

Nakon drame ispitano je oboje supružnika

Avaz.ba

Policija u Orašju radi na slučaju


Četrdesetogodišnja O.M. iz Kopanica, općina Orašje svog devet godina starijeg supruga ubola je nožem. Nezvanično, drama se odigrala pred očima njihove maloljetne kćerke. Nasilna žena koju policija i Kantonalno tužilaštvo Posavskog kantona terete za nasilje u porodici, je uhapšena. 

Nakon policijskog zadržavanja, uslijedilo je i dvadesetčetvorosatno tužilačko zadržavanje osumnjičene. Poslije toga mi ćemo odlučiti da li će ona biti puštena na slobodu ili će biti predložen pritvor za osumnjičenu -navela je Mlađenka Milovanović, postupajućia tužiteljica. 

Nezvanično, kod napadnutog muškarca konstatirana je ubodna rana na ruci. Nakon drame, ispitano je oboje supružnika. Osumnjičena tvrdi da jeste bilo svađe i sukoba između njih dvoje toga dana, ali je kazala da nije uzimala nož. Pravdala se riječima da je njen suprug povrijeđen kada je bježeći udario u vrata ili zid. Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju je porodica koja je po sličnim ekcesima poznata policiji odranije. Prijavljivali su jedno drugo. Ovaj napad postao je predmet istrage nakon što je 10. septembra u 12.30 Policijskoj stanici Orašje prijavljeno nasilje u porodici u Kopanicama. 

Više o temi Orašje

NA VRH

Podijeli članak na