HRVATSKA

Mladić iz BiH koji je drogiran izazvao nesreću u Zagrebu odbija sarađivati s policijom

Eldin H. (25), mladić s državljanstvom BiH koji je u ponedjeljak malo prije podne izazvao haos na zagrebačkim ulicama, odbija svaki oblik saradnje

Haos na zagrebačkim ulicama

Jutarnji list

13.9.2018

Eldin H. (25), mladić s državljanstvom BiH koji je u ponedjeljak malo prije podne izazvao haos na zagrebačkim ulicama, odbija svaki oblik saradnje. Ni s ljekarima ni s policijom koja ga treba preuzeti nakon otpuštanja s bolničkog liječenja Eldin H. o sudaru ne želi razgovarati. 

- Ne želim nikakve operativne zahvate - rekao je 25-godišnjak ljekarima u KB-u Sveti Duh, gdje je hospitaliziran.

Uviđajem je utvrđeno da je Eldin oko 11.35 sati Ilicom vozio Opel Astru te je kod kućnog broja 351 naletio na Seat Alteu, koju je vozio 48-godišnji vozač, a koji je u trenutku nesreće bio zaustavljen. Eldin je sve to ignorirao pa je preko pune bijele crte polukružno se okrenuo nastavivši dalje, da bi vrlo brzo sletio s ceste i zabio se u Daciu, koju je 65-godišnjak zbog kvara zaustavio na trotoaru.

Unatoč brojnim svjedocima, Eldin je nastavio bježati lijevom trakom po Aleji grada Bologne, ali, kako je naišao na kolonu vozila, odlučio je sve preteći prešavši preko dvostruke pune crte, vozeći se u suprotnom smjeru. Dolaskom do križanja s ulicom Medpotoki nastao je haos.

Vozač Seat Altee pokušao je izbjeći frontalni sudar, ali mu to nije uspjelo. Seat je odbačen unazad te se okrenuo na krov i udario u Uberov Golf koji je vozio 60-godišnjak, a koji je bio zaustavljen na crvenom svjetlu na semaforu. U Uberovu taksiju bili su majka i dijete.

Opel Astra bh. tablica nekontrolirano se nastavila kretati. Otpao mu je lijevi točak, prevrnuo se i zaustavio. Potom se zapalio, a mladić iz BiH je pobjegao naočigled brojnih svjedoka. U bolnici je odmah priznao da je konzumirao marihuanu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.