ITALIJA

Poginuo Ivan Ćelan iz Kiseljaka, djeca i profesorica lakše povrijeđeni

Koliko imamo informacija ,12 djece je lakše povrijeđeno, otpušteni su iz bolnice i nalaze se u hotelu, ostala djeca su stigla u Veneciju

Kamion udario u autobus jutros u 5.40 sati

B. C.

14.9.2018

U saobraćajnoj nesreći koja se desila kod Breše u Italiji smrtno je stradao suvozač autobusa Ivan Ćelan (51) iz Kiseljaka, saznaje "Avaz". U autobusu u koji je udario kamion povrijeđeni su učenici Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" i njihova profesorica.

Prema informacijama bh. konzulata u Milanu, povrijeđeno je 22 učenica i učenika, koji su se u pratnji profesora vraćali sa ekskurzije u Španiji.  

Sekretar škole Veselin Mijanović kazao je za "Avaz" da je direktor s djecom na licu mjesta u Italiji.

- Sva djeca su lakše povrijeđena. Koliko imamo informacija, u pitanju je 12 djece i sva su lakše povrijeđena. Nesreća se desila u Breši, učenici su kratko bili u bolnici, odakle su otpušteni i sada su u hotelu. Imamo informaciju da su ostala djeca već stigla u Veneciju pa pretpostavljamo da će i oni tamo biti smješteni. Profesorica je samo ugruhana i nema težih povreda - kazao nam je Mijanović.  

Djeca su se vraćala s ekskurzije u Španiji, a u autobusu, čiji je jedan od vozača poginuo, bilo je 36 učenika starosti 17 i 18 godina.

Prema pisanju italijanskih medija, sudar se desio oko 5.40 ujutru, na autoputu u pravcu Breše, kada je na autobus s djecom iz Istočnog Sarajeva naletio kamion. Na lice mjesta odmah je upućeno 118 spasilaca, koji su iz uništenog autobusa izvlačili povrijeđene.

Od početka godine na ovoj cesti dogodilo se 20 teških nesreća, od kojih šest sa smrtnom posljedicom. Šesnaest putnika, među kojima ima i profesora, lakše je povrijeđeno, a jedan je zadobio teške povrede, navode italijanski mediji.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.