SARAJEVO

Supruga i djeca Ljube Seferovića u sigurnoj kući

Ljubo i njegov otac Bekrija oslobođeni optužbi za smrt Dženana Memića

Ljubo Seferović nakon presude

Piše: E. T. - Dž. Bl.

14.9.2018

Vasvija Sejdović, supruga Ljube Seferovića, kojem se sudilo zbog smrti mladića Dženana Memića, kako saznajemo, nalazi se u sigurnoj kući. Seferović ju je pretukao, dok je njihovo sedmero djece tjerao da prose.

Seferović je sjedio na optuženičkoj klupi zajedno s ocem Bekrijom zbog saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio Dženan Memić, a njegova djevojka Alisa Mutap povrijeđena. Obojica su oslobođena optužbi 16. jula ove godine.

Ovo nije prvi put da je Sejdović sklonjena u sigurnu kuću. Dok se sudilo njenom suprugu, na jednom od ročišta kazala je da je tu smještena jer su je napadali rođaci. Tužilaštvo je tada potvrdilo informaciju Centra za socijalni rad Ilidža u kojoj je bilo navedeno da je Vasviju pretukao Ljubin rođak.

Prema navodima iz optužnice, Ljubo Seferović je 8. februara 2016. oko 22.30 sati upravljao kombijem VW T4 ulicom Velika aleja iz pravca Ilidže prema Vrelu Bosne. Stavljano mu je na teret da je, dolaskom vozila naspram broja 4 i nailaskom na pješake Alisu Mutap i Dženana Memića, skrenuo pogled s kolovoza na muzički uređaj u vozilu da bi promijenio muziku i udario u pješake. Usljed teških povreda Dženan Memić je 15. februara 2016. godine umro na Klinici za neurohirurgiju.


Sejdović (u sredini) ponovo pretučena

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.