ŠABAC

Policajcima priznala da je popila dva piva i ubila supruga

Udarci sjekirom u predjelu sljepoočnice uzrok su smrti Slobodana Jovanovića (65) iz prigradskog naselja Majur kod Šapca, što je utvrđeno obdukcijom tijela

Kuća Jovanovića u naselju Majur

Novosti.rs

14.9.2018

Udarci sjekirom u predjelu sljepoočnice uzrok su smrti Slobodana Jovanovića (65) iz prigradskog naselja Majur kod Šapca, što je utvrđeno obdukcijom tijela. Povrede od kojih je preminuo u Urgentnom centru šabačke Opšte bolnice nanijela mu je, kako se sumnja, nevjenčana supruga Slavica Milivojević (55), u noći između utorka i srijede.

Zamjenik višeg javnog tužioca u Šapcu Rada Anđelić, koja je obavila uviđaj, potvrdila je da će Milivojević biti poslata u Centralni zatvor u Beogradu, kako bi stručnjaci procijenili njeno psihičko stanje i stepen uračunljivosti. Međutim, ona ne želi da se izjasni da li su supružnici bili pijani.

- Zbog svih okolnosti koje prate ovaj događaj zahtijevali smo alkotestove iz krvi i za ženu i za preminulog. Ne možemo, ipak, nagađati na takav način o slučaju dok ne stignu stručne analize - rekla je kratko Rada Anđelić.

Slavica je, dok je još trajao uviđaj, policajcima rekla da je te večeri popila samo dva piva. Povjerila se i da je često trpila batine, ali se iz nekog razloga na saslušanju u Tužilaštvu ipak branila šutnjom.

Zločin kakav odavno nije zabilježen u šabačkom kraju dogodio se u kući žrtve u Ulici kralja Milana u Majuru. Pretpostavlja se da su dugogodišnje svađe eskalirale, jer su i žrtva i počinilac bili pijani, a nakon ločina Slavica je otišla u spavaću sobu posinka i rekla: „Ja sam ubila Slobodana“.

Hitna pomoć brzo je stigla na lice mjesta, ali čovjeku nije bilo spasa. Među Majurcima se priča da su se nevjenčani supružnici toliko često svađali da više niko na to nije ni obraćao pažnju. Policijske patrole dolazile bi po prijavi Slavice, ali bi se ovaj par ubrzo ponovo mirio, pa nastavljao dalje po starom. Pjevali su, roštiljali, zajedno pili i tukli se, kažu njihovi susjedi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.