ZEMUN

Savladan muškarac koji je prijetio da će se raznijeti plinskom bocom

Talačka situacija

Drama trajala dva sata

Večernje novosti

17.9.2018

Talačka situacija dogodila se sinoć u kasnim satima u ulici Crnogorskoj 6 u Zemunu, kada se muškarac zabarikadirao u stambenoj zgradi. On je prijetio da će zapaliti plinsku bocu i izvršiti samoubistvo.

Srećom, nakon uspješne akcije policije, u kojoj je učestvovao i pregovarački tim, izbjegnut je tragični ishod, a muškarac je oko 20 minuta poslije ponoći odvezen vozilom Hitne pomoći. Kako je potvrđeno iz MUP-a, zbrinut je u Klinici za psihijatrijske bolesti "Laza Lazarević".

Prema nezvaničnim informacijama, do incidenta je dovela svađa između muškarca i njegovih roditelja, koja se desila nekoliko sati ranije. Poslije toga, navodno je počeo da prijeti da će se raznijeti plinskom bocom, ali nije poznato je li planirao da usmrti i roditelje, ili su oni ranije napustili zgradu.

Na mjesto događaja izašle su policijske i vatrogasne ekipe, kao i vozilo Hitne pomoći, a veliki broj sugrađana koji stanuju u okolnim zgradama izašao je na ulicu i posmatrao akciju pripadnika MUP-a.

Jedna grupa policajaca ušla je u zgradu oko 23.30, dok je ostatak snaga reda osiguravao prilaz objektu, blokirajući cijelu ulicu tokom nepuna dva sata, koliko je incident trajao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.