POTRAGA

Identificiran i drugi napadač na novinara Vladimira Kovačevića: Nedeljko Dukić u bijegu

Nalogodavac i motiv zločina i dalje nepoznati

Arhiv

O. MATAVULJ

17.9.2018

Banjalučka policija raspisala je potragu za Nedeljkom Dukićem (27) iz Kneževa zbog sumnje da je zajedno s bokserom Markom Čolićem (31) učestvovao u pokušaju ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića. 

Kako je potvrđeno u PU Banja Luka, Dukić je danima nedostupan policiji i za njim se intenzivno traga.

- Došli smo do saznanja i dokaza koji Dukića dovode u vezu s napadom na Vladimira Kovačevića. Sumnja se da je reč o drugom napadaču koji je, zajedno s Čolićem, učestvovao u premlaćivanju Kovačevića - kaže izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da su Dukić i Čolić veoma bliski, te da su zajedno radili kao izbacivači u jednom noćnom klubu u Banjoj Luci.

- Dukić se u bijeguu nalazi od 9. septembra, odnosno od dana kada je Čolić uhapšen. Otada mu se izgubio svaki trag i zasad nema pouzdanih informacija gdje bi se mogao kriti - kaže izvor iz policije.

Vladimir Kovačević brutalno je pretučen 26. avgusta ispred zgrade u kojoj stanuje, kada se s posla vraćao kući. Maskirani kapuljačama preko glava, napadači su ga čekali pred zgradom i bez riječi nasrnuli na njega, oborili ga na zemlju i teleskopskim palicama izudarali po glavi. Kovačević je tada počeo da viče iz sveg glasa, pa su napadači pobjegli.

U blizini mjesta zločina pronađena je teleskopska palica koja je korištena u napadu, kao i njen odlomljeni dio. Upravo je to bilo ključno za otkrivanje Čolića koji se, kako saznajemo, u društvu još jednog poznatog sportiste iz Republike Srpske sutradan vratio na mjesto zločina da traži izgubljenu palicu. Tom prilikom snimile su ga nadzorne kamere, na osnovu čega je i otkriven i otada se nalazi u pritvoru.

Čolić je bivši bokser banjalučke "Slavije" i član Kluba borilačkih vještina "Hektor" iz Laktaša, za koji se 21. septembra u dvorani ”Borik” trebao boriti za titulu internacionalnog šampiona u teškoj kategoriji. Ranije nije osuđivan i nema krivični dosje.

Za razliku od njega, Nedeljko Dukić je bio u sukobu sa zakonom i odležao je tri godine zatvora zbog razbojništva i teške krađe, a osuđivan je i zbog falsificiranja isprava. Sumnja se da je napad na Kovačevića bio naručen, te da su Čolić i Dukić bili plaćeni da ga isprebijaju. Međutim, nalogodavac i motiv zločina su i dalje nepoznati.

U Klubu novinara Banja Luka jučer je održan treći sastanak nakon pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića. 

- Apeliramo na policiju i Tužilaštvo da istragu dovedu do kraja i da što prije otkriju motiv pokušaja ubistva Kovačevića, te nalogodavce zločina - saopćio je Klub novinara.

Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.