SARAJEVO

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Muamera Pauneskua predat u Tužilaštvo KS

Paunesku je teško ranjen u nedjelju navečer

Privođenje osumnjičenog u Tužilaštvo KS. (J. Alibegović)

Piše: Dž. Bl.

18.9.2018

Dejan Z. (22), koji je osumnjičen za pokušaj ubistva Muamera Pauneskua (37) u sarajevskom naselju Dolac-Malta, predat je u Tužilaštvo Kantona Sarajevo. 

Paunesku je teško ranjen u nedjelju navečer u naselju Dolac-Malta. Na njega su pucali Dejan Z. i njegov prijatelj te su ga po dva puta iz pištolja pogodili u glavu i tijelo. Muamerova djevojka Aldina Džindo unajmila je stan u ulici Envera Šehovića na području općine Novo Sarajevo, u kojem je boravila s njim. Tog dana kad je izranjavan, prijavila ga je za nasilje, zbog čega je intervenirala policija. Navodno joj je Muamer uzeo ključ od stana i nije ga htio vratiti, prijeteći da će je proganjati dok je živ. Muamer je te noći kad je napadnut sjedio u nargila baru “Hurem” u ulici Envera Šehovića.  

Napadači su trčali za njim sve do parkinga, gdje su ga stigli, na raskrsnici ulica Malta i Bugojanska. Tu su ga pogodili i on je pao. Nakon što su ga zbrinuli radnici Hitne pomoći, Paunesku je, uz pratnju policajaca, prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Ljekari su mu konstatirali teške povrede. On je odranije poznat policiji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.