SRBIJA

Ispisale kletvu na zidu, pa sebi isjekle vene: Dan kasnije horor je nastavljen

Dvije identične tragedije

Srbija Danas

19.9.2018

Nakon što su majka i kćerka zajedno otišle u smrt, prerezavši vene žiletom u porodičnoj kući u Sjenici, Srbiju je potresla identična tragedija. Naime, druge majka i kćerka ubile su se, kako se sumnja, u svom stanu u Žarkovu, a u smrt su otišle pošto su navodno istovremeno popile veliku količinu esencije.

Smrt četiri žene - dvije majke i dvije kćerke - koje su u razmaku od 24 sata okončale svoje živote, šokirala je ne samo njihove komšije i rodbinu, već i čitavu javnost. Najprije su u ponedjeljak u Sjenici nađena tijela R. P. i njene kćerke, čiji je identitet naznačen jednim inicijalom - I. Pored njih dvije pronađen je žilet, kao i oproštajna poruka.

Bile kivne na rođake

- Posljednja poruka, tako mora, takav običaj ljudski, jednom zatvorenik, uvijek zatvorenik. Sad kad čitate, smiješno je, ali neće biti, kad te kletva stigne - ispisale su navodno majka i kćerka po zidovima kuće u kojoj su živjele.

Njihovi rođaci i komšije kažu da su bile bolesne, te da im se stanje pogoršalo kada im je prošle godine preminuo sin, odnosno brat.

- Odbijale su svaku pomoć. Ni sa kim nisu razgovarale. Osamile su se i povukle u sobe. Njihova tijela je u ponedjeljak pronašao rođak koji je došao da im donese 500 eura za ogrjev i stanarinu.

- Vrata su bila zakrčena komodom, jedva su ih otvorili. Krvi je bilo na sve strane, sobe prljave, ostaci hljeba, otvorene paštete - kaže komšija i dodaje da su njih dvije u oproštajnom pismu navele da su kivne na komšije, rođake i poznanike. 

- Napisale su da im je došao kraj i da sada svi mogu da odahnu i da su ljute na rođake, koji su ih nazivali pogrdnim imenima - rekao je komšija.

Nisu se družile s komšijama

Samo dan nakon ove tragedije, policija je u Beogradu pronašla navodno otrovanu M. M. i njenu kćerku I. Jeziva je i podudarnost da su dvije kćerke imale isto ime, ali i to da su bile sličnih godina.

- Majka i kćerka su u stanu popile esenciju. Drugarica M. M. ih je zatekla i pozvala Hitnu pomoć. Nesretnici je pozlilo kada je ugledala majku i sestru. Majka je preminula na mjestu, dok je kćerka izdahnula na VMA - kaže izvor.

Prema riječima komšija, u stanu sa njima, živjela je i nepokretna baka. 

- One su stanovale u zgradi. Viđali smo ih povremeno, ali se one nisu previše družile ni s kim. Djelovale su normalno - pričaju komšije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.