MUP USK

Pokušaj ubistva u Bihaću: U tuči migranata 31-godišnjak izbo nožem 17-godišnjaka

Sedamnaestogodišnjak van životne opasnosti

Ilustracija

Avaz.ba

19.9.2018

Policijskoj stanici Bihać obratio se sinoć uposlenik zaštitarske agencije angažiran na osiguranju Đačkog domu, gdje su smješteni migranti, koji je prijavio da je došlo do fizičkog obračuna između migranata u neposrednoj blizini Đačkog doma te da je jedan od migranata povrijeđen.

Sedamnaestogodišnji migrant iz Pakistana zadobio je teške tjelesne povrede u obračunu u blizini Đačkog doma u Bihaću, potvrdila je Snežana Galić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK), za Avaz.ba.

Izlaskom na lice mjesta događaja, na parking prostoru Đačkog doma, policijski službenici zatekli su migranta koji je imao vidnu povredu u predjelu abdomena dobivenu upotrebom hladnog oružja. 

Povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć te je prevezen do Kantonalne bolnice Bihać, gdje su mu konstatirane teške tjelesne povrede i gdje je zadržan na liječenju - navodi se u saopćenju. 

Uviđajne radnje obavili su istražitelji Sektora kriminalističke policije, koji su utvrdili da je došlo do fizičkog sukoba između H. C., rođen 2001. godine, iz Pakistana i još jednog migranta L. A. K. (1987.) iz Pakistana, koji je upotrebom hladnog oružja noža nanio teške tjelesne povrede H. C.

Sedamnaestogodišnjak je hospitaliziran, a druga osoba je privedena.

- Povrijeđena osoba je prevezena u Kantonalnu bolnicu, gdje su joj konstatirane teške tjelesne povrede. Jutros su mi rekli da je van životne opasnosti - izjavila je Galić.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.