SARAJEVO

Napadači trčali za Pauneskim pa ga teško ranili: Samo smo htjeli pomoći djevojci, pištolj je sam opalio

Dvadesetdvogodišnji Zarić predat u Tužilaštvo KS

Privođenje Zarića u Tužilaštvo KS. J. Alibegović

Piše: Dž. BULBUL

19.9.2018

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog Kantonalnom sudu Sarajevo za određivanje pritvora Dejanu Zariću (22), koji je osumnjičen da je pokušao ubiti Muamera Pauneskua (37) u sarajevskom naselju Dolac-Malta. 

Tražila pomoć

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da je Zarić kazao inspektorima kako nije namjeravao raniti Pauneskua, nego ga samo prepasti zbog Aldine Džindo, kojoj je htio pomoći, jer ju je napadnuti maltretirao. Rekao je da je pištolj slučajno opalio te da ga je nakon toga bacio. Bio je, kako je rekao inspektorima, spreman predati pištolj, ali ga nije mogao naći. Isti izvor otkrio nam je da je priveden i drugi napadač, ali je nakon saslušanja odmah pušten.

Paunesku je u nedjelju navečer teško ranjen u naselju Dolac-Malta. Na njega su pucali Zarić i njegov prijatelj te su ga po dva puta iz pištolja pogodili u glavu i tijelo. Muamerova djevojka Aldina Džindo unajmila je stan u ulici Envera Šehovića na području općine Novo Sarajevo, u kojem je boravila s njim.

Tog dana kad je ranjen, prijavila ga je za nasilje, zbog čega je intervenirala policija. Navodno joj je Muamer uzeo ključ od stana i nije joj ga htio vratiti, prijeteći da će je proganjati dok je živ. Muamer je te noći kad je napadnut sjedio u nargila baru “Hurem” u ulici Envera Šehovića.

Poznat policiji

Napadači su trčali za njim sve do parkinga na raskrsnici ulica Malta i Bugojanska, gdje su ga stigli. Tu su ga pogodili i on je pao. Nakon što su ga zbrinuli radnici Hitne pomoći, Paunesku je, uz pratnju policajaca, prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Ljekari su mu konstatirali teške povrede. On je odranije poznat policiji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.