ŠOKANTNO

Tijelo majke skrivao godinama kako bi uzimao njenu socijalnu pomoć

Četrdesetdvogodišnji Riječanin sa Srdoča, nekoliko godina skrivao je tijelo svoje majke, a u njezino ime, utvrdila je policija, sve vrijeme preuzimao je novčanu pomoć

Podmetnuo požar da prikrije tijelo. (Glas Istre)

Glas Istre

19.9.2018

Četrdesetdvogodišnji Riječanin sa Srdoča, nekoliko godina skrivao je tijelo svoje majke, a u njeno ime, utvrdila je policija, sve vrijeme preuzimao je novčanu pomoć. Ovom morbidnom prevarom nadležni Centar za socijalni rad oštetio je za najmanje 24 hiljade kuna.  Također, sumnjiči se da je u namjeri prikrivanja krivičnog djela izazvao požar u svom stanu, čime je u opasnost doveo ostale stanare zgrade i njihovu imovinu. 

– To je čovjek koji 15 godina drži smeće u stanu. Veliki smrad širio se iz njegovog stana. Sam živi, majka mu nije ovdje, iako navodno na nju glasi stan - rekao je jedan od komšija.

Ispostavilo se, međutim, da je majka umrla, da je cijelo vrijeme skrivano njeno tijelo te da je požar podmetnut upravo kako bi se to prikrilo.

Policijska uprava Primorsko-goranska saopćila je da je kriminalističko istraživanje ovog slučaja završeno te da je osumnjičeni prijavljen Tužilaštvu. Tereti se za krivično djelo prevare te krivična djela povrede mira pokojnika i dovođenje u opasnost života i imovine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.