PODGORICA

Zatvor Spuž: Stražar pokušao proturiti mobitel zatvoreniku

Službenik u krugu zatvora predao telefon sestri osuđenika Jovana Jovanovića iz Kotora

Zatvor Spuž: Sestra predhodno uredno prošla pretres na prijavnici

Piše: DAN

20.9.2018

Danilovgrađanin D.Đ. (34) koji je službenik Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) Spuž u Podgorici  uhapšen je zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio zloupotrebu službenog položaja i krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, sumnja se da je D. Đ. predao telefon Kotoranki D. M., koja ga je unijela u prostorije ZIKS-a i predala osuđeniku.

- Policijski službenici su u saradnji sa nadležnim tužiocem, a po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu potom pretresli stan i druge prostorije koje koristi D.Đ. Tom prilikom je pronađena municija kalibra 7,65 milimetara”, navode iz policije.

Današnji Dan je objavio da se sumnja da je on u krugu zatvora predao telefon sestri osuđenika Jovana Jovanovića, koja je prije toga uredno prošla pretres na prijavnici.

Jovanović je uhapšen početkom februara prošle godine u Njemačkoj, po potjernici koju je za njim raspisao kotorski Osnovni sud. Potjernica za tim Kotoraninom raspisana je zbog neodazivanja na pozive suda.

On je u decembru 2016. godine pobjegao iz prostorija za zadržavanje u Odjeljenju bezbjednosti Kotor, gdje je bio u pritvoru zbog nelegalnog držanja oružja. Tada uspio da pobjegne policajcu Miliji Bujišiću, koji je bio zadužen da ga iz takozvane betonjerke odvede do toaleta. Nakon što je pobjegao iz zgrade policije, Jovanović se uputio kao naselju Muo, gdje mu se izgubio svaki trag.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.