GRAČANICA

Pješak poginuo pod točkovima Golfa

Vozač Golfa nije bio pijan

Piše: H. ČALIĆ

24.9.2018

Šezdesetogodišnji Fuad Bećirović, zvani Fudo Bosanac iz Stjepan-Polja, poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se preksinoć u 20.20 sati dogodila na magistralnom putu M-4 Doboj – Tuzla u naselju Stjepan-Polje, udaljenom tri kilometra od Gračanice.

Dao izjavu

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Gračanica, do nesreće je došlo kad je Golf 2, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao S. S. (29) iz Gračanice, naletio na nesretnog pješaka Bećirovića.

- Vozač Golfa 2 kretao se iz pravca Doboja i, prema njegovoj izjavi, svjetla automobila koji je dolazio iz suprotnog smjera, zaslijepila su mu u jednom momentu oči te je u tom trenutku samo osjetio udar u vozilo. On je vozilo odmah zaustavio. Nakon što je uočio tijelo, pozvao je Hitnu pomoć i policiju – kazao je izvor iz gračaničke policije.

Isti izvor rekao nam je da vozač nije bio pijan. Budući da se u obližnjoj diskoteci “Salzburg” održavao koncert, veliki broj ljudi ubrzo se našao na mjestu nesreće.

Formirana ekipa

Formirana je ekipa za uviđaj, kojom je rukovodio kantonalni tužilac Nihad Halilčević. Na mjesto nesreće izašao je i ljekar mrtvozornik Doma zdravlja iz Gračanice, koji je konstatirao smrt Bećirovića.

Za vrijeme uviđaja, saobraćaj na ovoj frekventnoj saobraćajnici odvijao se usporeno jednom kolovoznom trakom.


Bećirović: Živio sam

Naređena obdukcija

Prema nalogu kantonalnog tužioca Nihada Halilčevića, tijelo Fuada Bećirovića prevezeno je u Odjel patologije Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, gdje će se obaviti obdukcija. Kako saznajemo, Bećirović je živio sam i, kako kažu stanovnici Stjepan-Polja, bio je boem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.