ISTRAGA

Na zgarištu nisu pronađeni ostaci tijela nestalog zaštitara

Pretraženi ostaci izgorjelih proizvoda

O. M.

25.9.2018

Skoro sedam dana nakon velikog požara u kojem su izgorjeli izložbeno-prodajni salon, kancelarije i centralno skladište firme „Murex“ u Špionici kod Srebrenika, inspektori MUP-a Tuzlanskog kantona i pripadnici Odjela kriminalističke policije PS Srebrenik završili su uviđaj.

U proteklih sedam dana, pod nadzorom istražitelja, pretraženo je na stotine tona uništene keramike i ostalog izgorjelog materijala, kako bi se prikupili materijalni dokazi o počiniocima pljačke i podmetanja požara.

Kako saznajemo od Admira Arnautovića, portparola Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, na zgarištu nisu pronađeni ostaci tijela nestalog Omera Đikanovića, koji je u noći kada je podmetnut požar obavljao poslove čuvara. On se i dalje vodi kao nestala osoba i za njim se intenzivno traga.

Tokom pretrage zgarišta prikupljeni su brojni materijalni dokazi i oni će biti predmet vještačenja. U proteklih sedam dana policija je došla do određenih operativno-tehničkih saznanja o mogućim počiniocima krivičnog djela, ali se o njima, prema riječima Arnautovića, radi istrage za sada ne može govoriti u javnosti.

Policija i dalje intenzivno traga za nestalim čuvarom i osobama koje su u ponedjeljak, 17. septembra, u večernjim satima opljačkale poslovne prostorije firme „Murex“, a potom podmetnule požar u centralnom skladištu gotovih proizvoda. U požaru je pričinjena višemilionska materijalna šteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.