PULA

Majci monstrumu potvrđena presuda: 33 godine zatvora za Kjaru Pašić zbog ubistva malenog Denisa

I Kjari Pašić i maloljetnici prvostepenom je presudom, nakon suđenja koje se odvijalo iza vrata zatvorenih za javnost, izrečena mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana

Agencije

Glas Istre

25.9.2018

Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Puli kojom su Kjara Pašić (Chiara) i 15-godišnja maloljetnica proglašene krivima za ubistvo Kjarinog trogodišnjeg sina.

Njihove žalbe, kao i onu Županijskog državnog odvjetništva u Puli, Vrhovni sud odbio je kao neosnovane, javlja Glas Istre.

Kjari Pašić tako je potvrđena kazna od 33 godine zatvora, no zbog činjenice da je riječ o dugotrajnoj kazni zatvora, presuda još nije pravomoćna jer Kjara Pašić ima pravo na još jednu žalbu o kojoj će u trećem stepenu odlučivati Vrhovni sud.

Glas Istre javlja i da je presuda za maloljetnu saučesnicu postala pravomoćna 6. septembra. Tom presudom se nju upućuje u Odgojni zavod u kojem može ostati najduže tri godine, a svakih šest mjeseci će se preispitivati hoće li se ta mjera obustaviti ili zamijeniti nekom drugom odgojnom mjerom.

I Kjari Pašić i maloljetnici prvostepenom je presudom, nakon suđenja koje se odvijalo iza vrata zatvorenih za javnost, izrečena mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana koji može trajati najduže dvije godine, a maloljetnici i pojačane mjere odgoja, javlja Glas Istre.

Kjara se tereti da je 23. maja prošle godine, uz pomoć maloljetne pomagačice, ugušila vlastitog sina, trogodišnjeg Denisa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.