POD LUPOM

Smrt male Milice šokirala sve u Srbiji: Dijete se igralo na ulici, a kad je došla kući, krenula je agonija

Uzrok smrti bit će poznat tek za mjesec dana

Arhiv

Kurir. rs

26.9.2018

Tijelo Milice B. (9), koja je u nedjelju preminula od nepoznate bolesti, donijeto je danas u porodični dom u selu Kajtasovo kod Bele Crkve u Srbiji, nakon što je završena obdukcija.

Uzrok smrti djevojčice, prema nezvaničnim informacijama, bit će poznat tek za mjesec dana, kad bi trebalo da budu poznati i rezultati toksikološke analize. 

- S obzirom na to da su Miličina braća smiještena u bolnicu sa istim simptomima kao i preminula djevojčica, ne isključuje se ni mogućnost da su se djeca možda otrovala hranom ili vodom. Zbog toga je neophodno sačekati rezultate svih analiza, kako bi se sa sigurnošću moglo reći od čega je dijete umrlo, da li od trovanja ili je nešto drugo dovelo do tragičnog ishoda - objašnjava "Kurirov" sagovornik.

Prema pisanju "Kurira", Milica B. preminula je nakon što je primljena u vršačku bolnicu s visokom temperaturom i povraćanjem. Njena braća stara pet i 15 godina tog dana su dobila iste simptome, zbog čega su prebačeni u Dječju bolnicu u Tiršovoj.

- Milica se igrala na ulici, došla je kući, počela da povraća, pa smo je odveli u bolnicu i tamo je umrla. Njena braća su se isto razboljela, ali oni su dobro - rekao je djevojčicin otac Pavel B. Porodica živi u veoma teškim uslovima i korisnici su socijalne pomoći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.