SRBIJA

Pedofilu povećana kazna: Kupio dječaku sok i grickalice pa ga namamio u podrum

Dejanu Jovanovu (36) iz Kikinde, koji je 24. avgusta prošle godine obljubio osmogodišnjeg dječaka, kazna povećana sa osam na devet godina zatvora

Osuđeni Dejan Jovanov

Blic

27.9.2018

Dejan Jovanov (36) iz Kikinde, koji je u junu pred Višim sudom u Užicu osuđen zbog obljube nad djetetom, iza rešetaka će provesti godinu više nego što mu je odrezano prvostepenom presudom.

Prema žalbi Višeg javnog tužilaštva u Užicu, Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio je presudu protiv Kikinđanina koji je 24. avgusta prošle godine obljubio osmogodišnjeg dječaka s osam na devet godina zatvora.

Jovanov je u jednu zgradu u Priboju, pošto mu je prethodno kupio sok, grickalice i žetone za videoigre, namamio dječaka i uveo ga u podrum gdje mu je skinuo hlače i dodirivao ga.

Trenutak kada je pedofil sebi počeo skidati odjeću dječak je iskoristio i pobjegao.

Preplašeni mališan najprije nikome nije rekao šta se dogodilo, sve dok jedna žena iz komšiluka nije ispričala njegovim roditeljima da ga je vidjela s nepoznatim muškarcem kako ulazi u podrum.

Tek tada se dijete povjerilo ukućanima o onome što se dogodilo! Alarmirana je policija, a nedugo zatim Jovanov je uhapšen u centru Priboja.

Tokom pretresa pred Višim sudom u Užicu Jovanov, koji je ranije osuđivan zbog krađa, porekao je da je obljubio dijete. Maksimalna zaprijećena kazna za ovo krivično djelo je 12 godina zatvora.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.