ČELINAC

Lukač: Povjerenik SDS-a Aleksandar Radić ispalio zolju na zgradu "Agrama"

U trenutku ispaljivanja u zgradi su se nalazili pripadnici osiguranja

Arhiv

O. Ma.

2.10.2018

Inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a RS u Čelincu su uhapsili A. R., za kojeg se sumnja da je ispalio zolju na zgradu ''Euroherca'', firme koja radi u sklopu koncerna "Agram" u Banjoj Luci.

Zolja je ispaljena 30. marta 2018. oko 23.40 sati na poslovni objekt u ulici Bulevar Srpske vojske, grad Banja Luka. U eksploziji nije bilo povrijeđenih, a na zgradi je pričinjena materijalna šteta. Projektil je probio staklo, a zatim pogodio u plafon kancelarije, ali nije eksplodirao.

Lanser zolje pronađen je u ulici Frane Supila, prekoputa zgrade iza Banjalučkog polja, i poslan je na vještačenje. Zgrada "Euroherca" je oko pola kilometra udaljena od zgrade Vlade RS, a u trenutku ispaljivanja u njoj su bili pripadnici osiguranja.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da je Aleksandar Radić (42), povjerenik SDS-a iz Čelinca, ispalio zolju na zgradu Koncerna "Agram" u banjalučkom naselju Borik 31. marta.

On je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci rekao da je Radić član SDS-a, povjerenik u Čelincu, čovjek od povjerenja Dragana Mektića i Vukote Govedarice.

- DNK analiza potvrdila je da se slaže s onim DNK na ispaljenoj zolji, tako da Radić nesporno lice koje ju je koristilo. Imamo saznanje o još najmanje jednom licu koje je učestvovalo u ispaljivanju - dodao je Lukač.

On je rekao da je Radić čovjek od povjerenja Vukote Govedarice i Dragana Mektića te da je invazivna priča opozicije da je narušena sigurnost u RS u posljednjih nekoliko mjeseci trebala pokazati kako se policija ne može nositi sa sigurnošću u RS.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.