HRVATSKA

Pedofil iz Pule ide u zatvor jer je izbjegavao rad za opće dobro

Presuda je 14. juna 2016. donesena na osnovu sporazuma Županijskog državnog tužilaštva u Puli i optuženog, a njome mu je izrečena jednogodišnja zatvorska kazna

Glas Istre

3.10.2018

Dvadesetsedmogodišnji Puljanin koji je zbog teškog krivičnog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta i krivičnog djela spolne zloupotrebe djeteta mlađeg od 15 godina pravomoćnom presudom Županijskog suda u Puli bio kažnjen radom za opće dobro na slobodi, ipak će morati u zatvor, prenosi "Glas Istre". 

Presuda je 14. juna 2016. donesena na osnovu sporazuma Županijskog državnog tužilaštva u Puli i optuženog, a njome mu je izrečena jednogodišnja zatvorska kazna. 

Potom je kazna, uz njegov pristanak, zamijenjena radom za opće dobro na slobodi u trajanju od 730 sati koje je trebao odraditi od 9. novembra 2016. do 9. septembra 2017. godine. Odradio je tako 570 sati, ali ne dinamikom kakvu mu je odredio Probacijski ured u Puli kojem se i prestao javljati.

Stoga je Probacijski ured o tome obavijestio Županijski sud u Puli čije je Vanraspravno vijeće riješilo da će se neizvršen rad za opće dobro u trajanju od 160 sati zamijeniti kaznom od 80 dana zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.