BIHAĆ

Pijani Libijci se potukli, jednog uboli komadom stakla u stomak

Policija uhapsila Libijce M. B. (32) i E. B. (26) , dok je W. T. (18) zadržan u bolnici zbog teških povreda

Printscreen

B.C.

4.10.2018

Građani Bihaća jučer su nazvali policiju i prijavili da je došlo do fizičkog sukoba između migranata u privatnoj kući koju koriste, a koja se nalazi u ulici 502. viteške brigade, te da ima povrijeđenih.    

Izlaskom na mjesto događaja policajci su zatekli migrante iz Libije M. B. (32), E. B. (26) i W. T. (18). Ukazana im je ljekarska pomoć u Kantonalnoj bolnici Bihać, gdje su kod M. B i E. B konstatirane lakše tjelesne povrede, dok je W. T. zadržan na liječenju zbog teških povreda u predjelu abdomena.

Uviđaj na licu mjesta pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva obavili su istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a USK, koji su utvrdili da su trojica Libijaca konzumirala alkohol, nakon čega je došlo do verbalnog, a potom fizičkog sukoba, da bi u jednom trenutku M. B. komadom stakla nanio povrede W. T.

Policija je uhapsila M. B. i E. B. i nad njima je zavedena kriminalistička obrada. Protiv E. B. i W. T. slijedi izvještaj zbog nanošenja lakših povreda, dok je M. B. uhapšen zbog pokušaja ubistva i nanošenja lakših povreda.

O svemu je obaviještena i Služba za poslove sa strancima – Terenski ured Bihać.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.