SRBIJA

Mala Milica umrla zbog zagađene vode iz bunara?

Devetogodišnja djevojčica je preminula 23. septembra u vršačkoj bolnici, gdje su ljekari pokušali sve da je spase

Djevojčica s dovedena u bolnicu s visokom temperaturom

Blic

4.10.2018

Iako se čekaju zvanični rezultati obdukcije, sumnja se da se uzrok smrti Milice Bogdan (9) iz Kajtasova, kod Bele Crkve, najvjerovatnije krije u tome što je pila fekalijama zagađenu vodu s bunara, saznaje nezvanično "Blic".

Kako naš izvor navodi, voda iz kućnog bunara u domaćinstvu porodice Bogdan nije bila za piće jer je sadržala takozvane fekalne, koliformne bakterije, što u praksi znači da je voda mogla biti zagađena fekalijama ljudi i životinja.

Rezultati analiza uzetih uzoraka vode pokazali su prisustvo fekalnih, koliformnih bakterija, riječi su našeg izvora koji nastavlja:

- U pitanju je fekalno zagađenje sospstvenog izvora vode. Ta voda je bakteriološki neispravna i nije bila za piće. Iste bakterije pronađene su i tokom obdukcije djevojčice. Ali, to su samo prvi rezultati analiza. Još se sa sigurnošću ne može tvrditi od čega je djevojčica umrla - navodi on.

Djevojčica je preminula 23. septembra u vršačkoj bolnici, gdje su ljekari pokušali sve da je spase. Stigla je na liječenje u noći između subote i nedjelje. Imala je visoku temperaturu, bolove u stomaku i povraćala je. Ljekari su naveli i da je bila "u lošem higijenskom stanju".




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.