SRBIJA

Kad su čuli da govorimo na albanskom jeziku, počeli su mučki da nas tuku

Napad na mladiće dogodio se u Futoškoj ulici u noći između subote i nedjelje

Pozvana policija na mjesto napada

Blic.rs

8.10.2018

Drug i ja smo krenuli kući, vidjeli smo da je ostao jedan linijski taksi na stanici. Rekao sam mu na albanskom da požuri. To su čula dvojica momaka koja su nam išla ususret i počela mučki da nas udaraju. Zatim su došla još dvojica, trojica, kaže B. G, jedan od dvojice mladića (19) albanske nacionalnosti, koji su zvjerski pretučeni u Novom Sadu.

Napad na mladiće dogodio se u Futoškoj ulici u noći između subote i nedjelje. Obojica su zadobila teške povrede, dok su se ljekari u novosadskoj bolnici borili za život Č. M.

Teže povrijeđeni mladić je iz Prizrena i u Novi Sad je došao u potrazi za poslom i namjerom da se preseli u ovaj grad. B. G. govori srpski i živi u ovom gradu.

- Ta dvojica su čula da sam pričao na albanskom i napali su nas, ukupno ih je bilo četiri ili pet. Nisam siguran. Trajalo je oko minutu. Naših su godina, vjerovatno i mlađi. Drug je pao na zemlju, udario je glavom, sagnuo sam se da mu pomognem i onda sam i ja zadobio udarac. Udarali su nas i rukama i nogama, ne znam šta se dalje dešavalo - govorio je B. G.

Ekipe Hitne pomoći i policije je pozvala žena iz obližnjeg kioska. B. G. je dao iskaz policiji, koja mu je pokazala snimke ranije tuče u kojoj su učestvovali isti huligani.

- Pitali su me da li ih poznajem odranije, da li smo bili u sukobu. Mi ih nismo do tada vidjeli, ali sam ih prepoznao sa snimka. Prije nego što su nas napali, desila se druga tuča na svega 50 metara od tog istog mjesta. Policija nam je rekla da se desila tuča grupe momaka na uglu Futoške ulice i Bulevara oslobođenja, u kojoj su učestvovali naši napadači.

Da je Č. M. tek stigao u Novi Sad za boljim životom, potvrdio je i Dibran, rođeni brat povrijeđenog mladića. On je stigao u Vojvodinu iz Prizrena nakon što je čuo za incident. Kaže da je njegov brat tek završio srednju školu i došao prije dva dana u Novi Sad, jer je čuo sve najljepše o ljudima koji tu žive.

Zahvaljuje medicinskom osoblju na ukazanoj pomoći obojici povrijeđenih mladića i nada se da je ovo samo jedan izolirani incident.

- Oduvijek smo slušali o Novosađanima i gradu samo najljepše, da tu nema nikakvih međunacionalnih tenzija i da su svi dobrodošli. Hvala ljekarima na pomoći i šta su sve učinili za mog brata.

U Kliničkom centru Vojvodine potvrđeno je da je Č. M. van životne opasnosti i da je prebačen na Odjel poluintenzivne njege.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.