BEOGRAD

Ubistvo pjevačice Jelena Marjanović: Apelacioni sud poništio optužnicu protiv Zorana Marjanovića

Ukinuto rješenje kojim je optužnica potvrđena

Marjanovićoptužen za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine

Kurir

8.10.2018

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rješenje o potvrđivanju optužnice protiv Zorana Marjanovića kojom se tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016. i naložio Višem sudu ponovno odlučivanje.

To znači da nije ukinuta optužnica Tužilaštva protiv Marjanovića, već rešenje Suda kojim je ona potvrđena.

Usvajanjem žalbi branilaca Zorana Marjnovića Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo rešenje o potvrđivanju optužnice od 3. avgusta i predmet uputio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, precizirala je za Tanjug Mirjana Piljić, portparol Suda.

- Prema ocjeni Apleacionog suda, prvostepeno rešenje je doneseno uz bitne povrede odredbi krivičnog postupka, jer su razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja potpuno nejasne i u znatnoj mjeri proturječne, zbog čega se činjenični i pravni zaključci prvostepenog suda za sada ne mogu ispitati, pa se ukidanje pokazalo kao nužno - navela je Piljić.

Marjanović je optužen za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine i tereti se za krivično djelo teško ubistvo.

Njemu je Apelacioni sud u Beogradu u junu ukinuo pritvor u kojem je bio devet mjeseci, pošto je uhapšen tek u septembru prošle godine.

Jedan od branilaca Zorana Marjanovića, advokat Stefan Jokić za ''Kurir'' je izjavio da je odbrana očekivala ovakvu odluku Apelacionog suda.

- I dalje smo pri stavu da nisu ispunjeni uvjeti za opravdanu sumnju da je Zoran Marjanović izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Iskaz maloljetne Jane koju Viši sud nije cijenio apelacija je uzela u obzir i donijela rješenje kako se jedino i može očekivati i vratila na ponovno odlučivanje. Od Višeg suda očekujemo da se obustavi postupak jer nema opravdane sumnje protiv Marjanovića - rekao je Jokić.

 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.