DRAMA U ČAČKU Radiša K. u teškom stanju

Zbog otkaza u pekari popio benzin, pa se zapalio

Policijska patrola pokušala je da ga zaustavi u toj namjeri, a za to vrijeme stigli su i mladićevi roditelji, koji su također radnici pekare

Kurir.rs
08.10.2018 21:20

Foto: Ilustracija

Radiša K. star 20 godina pokušao je večeras samoubistvo paljenjem benzina zbog otkaza koji je dobio prije pet dana u pekari u Čačku.

Bivši radnik je prema riječima očevidaca, večeras oko 17.45, ispred ulaza u privatno pekarsko preduzeće popio određenu količinu benzina, a zatim je ušao u krug preduzeća gdje je sjeo na pločnik ispred ulaza u garderobu i polio se ostatkom, dok je istovremeno u ruci držao upaljač.

Policijska patrola pokušala je da ga zaustavi u toj namjeri, a za to vrijeme stigli su i mladićevi roditelji, koji su također radnici pekare. Molili su ga da ne pokušava tako nešto, ali on je u jednom trenutku aktivirao upaljač i zapalio se.

Nakon što je to uradio policajci i okupljeni radnici su brzo intervenirali sa PP aparatima i ugasili plamen. Jedan od policajaca je povrijeđen jer ga je tokom intervencije zahvatio plamen. Ekipa hitne pomoći je mladića sa teškim tjelesnim povredama prevezla u čačansku bolnicu.

- Mladić je primljen u jedinicu intenzivnog liječenja sa teškim opekotinama u opštem lošem stanju. U toku je njegovo zbrinjavanje, sa pacijentom je plastični hirurg i o daljem ljekarskom zbrinjavanju odlučiće se nakon detaljnog pregleda - rekla je portparol čačanske bolnice Biljana Kočović za Glas zapadne Srbije.

Tagovi

Čačak Pekara
NA VRH