SPUŽ

Arnela Mandića u zatvoru pretukao cimer dok je spavao

Mandić se dovodi u vezu s grupom Janka Vukadinovića, koja se bavila švercom droge, a pojedini članovi se terete za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u Podgorici

Zatvor u Spužu: Utvrđuje se motiv napada

Pobjeda

9.10.2018

Pritvorenik Arnel Mandić pretučen je u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu dok je spavao, a na njega je nasrnuo cimer Marko Lašević. Kako nezvanično saznaje ''Pobjeda'', motiv napada nije utvrđen, a Lašević će uskoro biti saslušan u Tužilaštvu koje će pokrenuti istragu.

Mandić se tereti da je član kriminalne grupe koju je, prema stavu tužilaštva, oformio Janko Vukadinović s još jednom osobom koja nije za sada identificirana. Osim za stvaranje kriminalne organizacije, Mandić se tereti i za neovlaštenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet droge.

U tom slučaju, optužnica je podignuta protiv 19 osoba i svi su, kako istražitelji tvrde, imali jasne uloge i zadatke. Grupa je uhapšena u istrazi o ubistvu Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića, koji su ubijeni 31. marta u centru Podgorice.

Neki od osumnjičenih se dovode direktno u vezu s ubistvom, dok se većina njih terete da su bili članovi kriminalne organizacije za šverc droge, oružja, planiranje teških krivičnih djela.

Lašević je u pritvoru nakon ubistva Momira Zečevića (27), koje se dogodilo 27. oktobra prošle godine u naselju Zlatica. On se tereti da je pucao na Zečevića, koji je od posljedica ranjavanja u glavu nekoliko sati kasnije preminuo u Kliničkom centru. Pucnjavi je prethodila prepirka.




Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.