VATRENA STIHIJA

Izgorio objekt koji je služio kao ostava, šteta veća od 10.000 KM

Osim zimnice, u starom objektu uništene su mašine koje su korištene za obradu imanja

Al.B

Al.B

9.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde besanu noć proveli su sa stanovnicima sela Brda, gdje je u potpunosti izgorjela stara porodična kuća Ramize i Fehima Zeca. Požar je izbio u ponedjeljak oko 22 sata i za sat objekt u kojem niko nije živio bio je u plamenu.

- Kada smo vidjeli plamen, sve je već bilo kasno. Uz pomoć komšija i rodbine odmah smo počeli da gasimo požar, a vrlo brzo su stigli i vatrogasci. Najvažnije je da nikome ništa nije bilo, a to što se nalazilo u kući koja je služila kao ostava, sad je gotovo. Što je bilo, bilo je – kazao je Fehim Zec.

Starješina PVJ Goražde Benamir Uglješa kazao nam je da je gašenje požara trajalo od 22 sata u ponedjeljak do oko 2 sata poslije ponoći. 

– U akciji gašenja učestvovalo je šest vatrogasaca u tri vozila. Osim gašenja objekta u plamenu, istovremeno smo branili i dva susjedna objekta, od kojih je jedan u neposrednoj blizini – ističe Uglješa. 

Osim zimnice, u starom objektu izgorjele su mašine koje su korištene za obradu imanja, ali i kompletna radionica Fehimovog sina Amira. 

– Šteta je veća od 10.000 maraka, ali samo neka su svi živi i zdravi. Mogla mi je izgorjeti i ova nova kuća, ali je sreća da se vatra nije prenijela i da je ugašena – priča nam Amir.

Vatrogasci su i dan poslije obilazili požarište. Uzrok požara još nije poznat.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.