TUZLA

Zaštitari nisu pustili Mirsu Švicarca u toalet

Detalj s jučerašnjeg suđenja: Saslušani svjedoci

E. SKOKIĆ

11.10.2018

U nastavku suđenja Damiru Mehiću Bibiju, koji je optužen za ubistvo Emira Džinića, jučer su u Kantonalnom sudu Tuzla saslušani svjedoci Emir Tobudić, Melisa Kuduzović i Emir Begić.

Osim Damiru Mehiću, sudi se i njegovom bratu Amiru Mehiću, zatim Amiru Lisičiću, Denisu Rahmanoviću i Mersedu Mehanoviću.

Otvorenje kafića

Svjedok Tobudić je bivši, a Begić trenutni radnik Zaštitarske agencije “Flek”. Odgovarajući na pitanja tužioca Kenana Balića, naveli su na kojim su poslovima bili angažirani 2013. godine i kako su sklopljeni ugovori s kafeterijom “Sagitarius”.

Direktorica “Sagitariusa” Melisa Kuduzović navela je kako je na otvorenje ugostiteljskog objekta pozvala skoro 80 zvanica, a s obzirom na to da je sa preduzećem “Flek” imala ugovor o videonadzoru, dogovorila je i dolazak fizičkog osiguranja na sam čin otvorenja.

Kuduzović kaže kako je sve teklo prema planu te da je u jednom trenutku vidjela razgovor zaštitara “Fleka” i dvije muške osobe.

- Zaštitari su im rekli da ne mogu u toalet, ali sam im ja dopustila – rekla je ona, a navela je kako nije vidjela kako je došlo do incidenta te da je poslije saznala kako je jedna osoba smrtno stradala.


Mehić: Bio u sukobu s Hadžićem

Neuredna dostava

Na pitanje optuženog Mehića je li prepoznala muškarca koji je htio ići u toalet, Kuduzović je rekla da joj je jedan poznat po nadimku Mirso Švicarac.

Inače, poziv za svjedočenje upućen je i Mersedu Hadžiću zvanom Mirso Švicarac, ali je on, kako kaže predsjedavajući Sudskog vijeća Samir Jusičić, u inozemstvu i isporuka poziva je bila neuredna.

Nastavak suđenja zakazan je za 15. oktobar, a trebali bi se saslušati svjedoci Edin Ramić, Zoran Rebić i Amir Šubić.


Mirso Švicarac: U inozemstvu

Bio u bijegu pet godina

Damiru Mehiću Bibiju, koji je pet godina bio u bijegu, sudi se zbog ubistva i pokušaja ubistva te zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i krivotvorenja isprave. Optužnicom se kao saučesnici terete i Amir Lisičić (37) iz Banovića i Amir Mehić (48), Denis Rahmanović (33) i Mersed Mehanović (39), obojica iz Tuzle.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.